Bangladesh

I Bangladesh bor 165 millioner mennesker på et areal der kun er tre gange større end Danmark. 31% af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen – de har kun 10 kroner at leve for om dagen. 89% af Bangladesh’ indbyggere er muslimer og 10% er hinduer.

Det er obligatorisk at gå i skole indtil femte klasse, men det er langt fra ensbetydende med, at alle børn faktisk går i skole.

Dansk Børnefond støtter 224 børn i Bangladesh fordelt på to skoler:

Kellogg-Mookerjee Memorial School (KMMS) og Bangladesh Adventist Seminary and College (BASC). Begge skoler er kostskoler og mange børn bor på skolen det meste af året.

KMMS ligger syv timers kørsel syd for Dhaka i et fattigt landområde. Skolen har 500 elever fra børnehave og op til 10. klasse. På skolen er der også et børnehjem for de yngste børn, som ikke har forældre eller hvis forældre ikke kan tage sig af dem – for eksempel fordi de er i fængsel. KMMS er en utrolig fattig skole og det er svært for ledelsen at få det hele til at løbe rundt. Dansk Børnefonds sponsorater og tilskud til projekter er til stor gavn.

BASC ligger to timers kørsel nord for Dhaka i et område, der er blevet rigere og rigere efterhånden som Dhaka er blevet større. Skolen rummer cirka 600 elever fra børnehave og helt op til universitetsniveau. Eleverne har mulighed for at fortsætte studier til lærer, sygeplejerske, præst eller studere business. Dansk Børnefond hjælper 90 børn i forskellige aldre, hvis forældre ikke har mulighed for at sendes deres børn i skole uden hjælp.

 

Her en én af de mange børn, som ønsker en uddannelse:

Monimala er syv år gammel og går i børnehave. Begge hendes forældre er i fængsel og hun ingen familie, der kan tage sig af hende og hendes bror. Derfor har begge børn fået lov til at bo sammen på skolen. Monimala vil gerne have en god uddannelse, så hun kan få et godt job og måske hjælpe sine forældre med at komme ud af fængsel.

 

Rapporter fra særlige projekter

2017, Skoletoiletter i landsby, kr.19.500 (Læs mere)

2018, Cafeteria renovation og senge til piger, kr. 145.000

2019, Lærerbolig, kr. 100.000

2020, Toilet pigebygning samt IT, kr. 80.000

2020, Mad til 250 familier, kr. 30.000